Genom livet kommer man att ta stora beslut och det är det som är det mest fantastiska. Allt från studier och jobb till om man ska köpa bostad eller inte. Nu auktionerar en mäklarfirma ut ett pepparkakshus som oavkortat går till Barncancerfonden.

883015-mr-mrs-gingerbreadSom ung kan det vara svårt att klura ut vad det är man vill göra, och kanske ska man heller inte lägga så mycket fokus på framtiden utan mer leva och leka i nuet. Men, som förälder har man även ett ansvar att uppfostra och vara en god förebild. Att då tala om livet och förklara dess uppbyggnad är av stor vikt. Vad kan vara bättre än under en stor bostadshets som förälder få det vinnande budet på ett pepparkakshus och med det förklara hur bostadsmarknaden är uppbyggd samt i samma veva även få in olika hjälporganisationer och att man som enskild individ har mycket att säga till om och påverka.

Pepparkakshuset får bli en symbol

I tidningen Expressen går det att läsa att de nu är uppe i över 8000 kronor för huset om man hoppas att man fram till den 16 december komma komma över 10 000 kronor. Det är pengar som oavkortat går till Barncancerfonden. Vad man kan göra är att se huset som en symbol för en god handling och som förälder tala med sitt barn om vikten av att tänka på andra.  Pepparkakshuset blir en fin symbol på det första hus man köper och något som förhoppningsvis kommer att följa med en resten av livet. För vad man ska tänka på är att allt oftast löser sig till det bästa så länge man behåller sin hälsa. Från snabblån hos FlexLimit som kan rädda en knivig situation till en hjälpande hand från Unionen har man som enskild människa ett stort stöd och det finns alltid vägar att vandra så länge som man har sunda värderingar och vill åstadkomma något bra och vill lyckas. Kanske kan en god uppfostran vara den bästa julklappen en kan ge sitt barn.