– Om du inte har lite framförhållning så kan kostnaderna komma som en chock. Speciellt för unga vuxna i storstäder som bor kvar hemma länge utan att betala, säger familjeekonomen Ann-Sofie Magnusson. Eget boende kostar i snitt 11 000 kronor för en 20-åring. Det är är cirka 4 000 kronor mer än boende hos föräldrar enligt Konsumentverket.

Så står det inledningsvis på en artikel från Metro som handlar om just att flytta hemifrån, och hur dyrt det kan bli. Och det stämmer ju verkligen! Mycket är det som ska handlas, saker som man inte ens tänker på att man faktiskt behöver. Kastruller och köksredskap, en dammsugare och gardiner. Ja, ni hajar vad som behövs. Och det här kan självklart leda till en ordentlig ångest bland unga. Vad ska man göra liksom, när man har saker som måste handlas men man inte har fått in den där stora lönen än? Ett alternativ som kan lösa problemet är att ta ett snabblån eller ett smslån som gör att man får in tillräckligt med pengar för att klara de värsta utgifterna som man inte kan undvika. För man måste ju faktiskt ha en dammsugare i sin nya lägenhet, eller hur? Om man dock ska ta ett lån så gäller det att man är beredd på att betala av det ordentligt. Så man får helt enkelt vara säker på att pengarna kommer in på kontot snart, så att man kan betala av det. Sen gäller det också att välja rätt företag att låna av. Expresskredit.se har snabblån av högsta kvalité så det är helt klart ett alternativ för att få kostnaden att fungera.

Andra alternativ när det handlar om att flytta hemifrån och få ihop till saker som behövs är att kolla på lite billigare ställen än de vanliga.

  • Blocket
  • Tradera
  • Loppis

Tre alternativ som är helt klart perfekta att besöka om man behöver saker till den nya bostaden. Och visst, det kommer att kosta ändå, men på så vis behöver du inte göra av med en förmögenhet utan du kan klara dig på ett mindre belopp.l Sen kan du ju också ordna en härlig överraskningsfest och hoppas på att du får fina inflyttningsfest.