Steget att flytta hemifrån är stort och det finns en hel del att tänka på. Har du inget körkort och flytten ska gå långt från ditt föräldrahem kan det bli extra utmanande att lyckas. Här kan du hitta tips kring hur du ska tänka och hur du flyttar smidigast.

De flesta drömmer om att hitta ett eget boende även om bostadsmarknaden kan vara tuff för dig som är ung. När det väl är dags för flyttlasset att gå kan en flyttfirma underlätta en hel del. Läs mer här!

Research

Att hitta det bästa boendet är en utmaning i sig och för de flesta kan det första boendet innebära en längre flytt. Enligt bostadsekonomen Claudia Wörmann

Det är aldrig fel att lägga tid och energi på en ordentlig research av bostadsläget. Ett riktigt bra tips är också att anlita en professionell flyttfirma i anslutning till ditt nya boende. I Göteborg kan du kontakta Flyttmannen. Klicka på länken och Läs mer om Flyttmännen här för att få veta mer om de olika flyttalternativ som finns tillgängliga.

Organisering

För att göra flytten så enkel som möjligt är det bra att redan från början göra en checklista med viktiga punkter att hålla reda på. Det är till exempel lika viktigt att komma ihåg flyttanmälan, hemförsäkring och adressändring som att organisera flyttlådorna så att inget ömtåligt går sönder och allt kommer fram. Här kan du verkligen få hjälp av flyttfirman som till och med kan assistera när det gäller så väl packning som körning av flyttlass. Det är också smart att fundera på ekonomin i god tid så att du hinner få ihop en buffert till ditt nya boende eftersom det kan kosta en slant att flytta och inreda.