Att växa upp är något som många längtar efter när det är något som de har framför sig. Att helt enkelt få kalla sig vuxen, i alla fall på vissa plan, och få saker och ting klara för sig är skönt, så det är klart att man längtar efter det ibland. Dock finns det en hel del saker som måste få ske innan det är dags för att bli vuxen, och det varierar mycket från person till person vilka dessa saker är. Något som dock är väldigt vanligt är att man ska bestämma sig för vad man ska plugga vidare, något som kan vara lättare sagt än gjort! Såhär skriver man om de tpå gp.se:

Att veta vad man vill bli när man blir stor är inte lätt. Unga utsätts för allt större och tidigare press att välja rätt utbildning. Och att ångra sig har blivit svårare, visar ny forskning.

– Du kanske tänker nu att du aldrig vill läsa vidare, men vad tänker du om tre år? säger Marcus Nilsson, 16 år.

Så hur ska man då egentligen göra för att verkligen veta vad man vill plugga, vare sig det är på gymnasienivå eller på högskola och universitet? Många vill lägga en tidig grund så att de senare kan göra karriär, och det är såklart inte så konstigt att det finns de som tänker så. Det är dock inget som man bör ha i fokus när man väljer utbildning, särskilt inte på gymnasiet, eftersom man alltid kan läsa in och upp ämnen. Man ska alltid välja det som man tycker är roligt, och i en viss mån vettigt!